Onze diensten

Bedrijfsopvolging

    Heeft u een onderneming en staat u op het punt deze te verkopen?

  • Hebt u een koper voor uw bedrijf gevonden, maar moet de overdracht nog plaatsvinden?
  • Draagt u uw familiebedrijf over aan een volgende generatie?
  • Neemt uw personeel het bedrijf over?
  • Of is er sprake van overdracht aan derden?
  • Of wilt u zelf een bedrijf overnemen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Van vraag naar antwoord

Veel ondernemers die hun bedrijf willen overdragen, lopen met ingewikkelde vragen rond.

  • Wordt mijn bedrijf wel op waarde geschat?
  • Hoe weet ik zeker of een koper de koopsom kan financieren?
  • Waar leef ik van na de overdracht?

Deze zorgen zijn heel herkenbaar. Door onze klantgerichte en zorgvuldige aanpak alle kanten van de bedrijfsoverdracht goed bekeken, zodat zowel u als de koper tevreden naar huis kunt gaan.

Met ons 7-stappenplan verloopt de bedrijfsoverdracht precies zoals u dat voor ogen heeft. Wij helpen u de overname te realiseren voor de juiste prijs en binnen de afgesproken termijn. Wij hanteren een vaste prijs voor onze werkzaamheden, zodat u van tevoren precies weet waar u aan toe bent. Dat scheelt weer zorgen achteraf!

Voor wie zijn wij?

Wij gaan aan het werk als u de koper van uw bedrijf al heeft gevonden, maar de overdracht nog gestalte moet krijgen. Onze werkzaamheden zijn er op gericht om een bedrijfsoverdracht te realiseren, die voor zowel de koper als de verkoper tot een goed resultaat leidt.

In een proces van bedrijfsoverdracht werken wij óf voor de koper, óf voor de verkoper. Natuurlijk verliezen we de belangen van de andere partij niet uit het oog. Het te behalen resultaat is immers een rimpelloze overdracht!

Fiscaal Advies

Ons gehele fiscale stelsel is nogal wispelturig. Het verandert om vaak ondoorgrondelijke redenen. Daar wordt u ongetwijfeld erg onrustig van. Onze intuïtieve rader is alert op alle veranderingen. Wij toetsen de fiscale regelgeving continu op tien relevante punten. En komen indien nodig met een verbeterd advies aan u.

 

Nalatenschapsbegeleiding

De afwikkeling van een nalatenschap kan een familieband voorgoed verbreken. Rouwverwerking, het gevoel te worden benadeeld of onrechtvaardig te worden behandeld, oud zeer, kortom soms heftige emoties die een praktische, zakelijke oplossing kunnen belemmeren. Wij brengen samen met u in kaart welke opties er zijn om een conflict buiten de rechter om te beslechten.
Conflicten die niet alleen over de verdeling van een erfenis kunnen gaan, maar ook bijvoorbeeld de executele of het bewind kunnen betreffen, de legitieme portie of de rechten en plichten van de langstlevende of een minderjarige. Als een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is, dan kunnen onze cliënten rekenen op een efficiënte aanpak en betrokkenheid. Mocht er sprake zijn van een complexe situatie, als er bijvoorbeeld sprake is van een familiebedrijf, dan kunnen wij ondersteuning aanbieden vanuit ons netwerk van advocaten, accountants en notarissen.